1.27.2012

ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

 Αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο όπου το άτομο νιώθει να αποχωρίζεται από το φυσικό του σώμα και είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο και να έχει εμπειρίες μέσα σ΄ αυτόν. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εξωσωματικών εμπειριών, όπως το συνειδητό ονείρεμα και οι επιθανάτιες εμπειρίες, καταστάσεις δηλαδή όπου το άτομο έχει εμπειρίες πέρα απ΄ αυτές που δίνουν οι σωματικές αισθήσεις. Αν και διαφέρει από τις υπόλοιπες εξωσωματικές εμπειρίες, εν τούτοις συνδέεται στενά με αυτές, μια και όλες σχετίζονται με την δυνατότητα αντίληψης που έχει το αστρικό μας σώμα.
 Η αστρική προβολή συμβαίνει όταν το αστρικό σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει είτε ακούσια είτε με την θέληση μας, συνήθως μετά από συνεπή και σταθερή εξάσκηση. Ακούσια συμβαίνει σε περιπτώσεις ατυχημάτων αλλά και στην κατάσταση του ονειρέματος.
 Ο αστρικός κόσμος  βρίσκεται στον ίδιο χώρο  όπου βρίσκεται και ο φυσικός, υλικός κόσμος.
Δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο χώρο, αλλά για ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης. Δεν πηγαίνουμε πουθενά, απλώς έχουμε την δυνατότητα να αντιληφθούμε μια διαφορετική πλευρά της πραγματικότητας. Βλέπουμε περισσότερο την ενεργειακή φύση των ανθρώπων και των αντικειμένων. Το αστρικό σώμα λειτουργεί στον αστρικό κόσμο με παρόμοιο τρόπο, αν και πιο διευρυμένα, που το φυσικό σώμα λειτουργεί στον υλικό κόσμο.Όταν προβάλλεται το άτομο στον αστρικό κόσμο δεν βλέπει πραγματική φυσική ύλη, αλλά το αστρικό μέρος του τι υπάρχει φυσικό κόσμο. Οτιδήποτε υπάρχει στο φυσικό υπάρχει και στο αστρικό και το αντιλαμβάνεσαι ανάλογα.
 Αυτές οι ψυχικές εμπειρίες που βιώνουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας και τα ονομάζουμε όνειρα, δεν ανήκουν όλες στις ίδιες κατηγορίες. Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα, διαφορετικής ποιότητας και λειτουργίας όπως ψυχολογικά όνειρα, όνειρα που συνδέονται με καθημερινά συμβάντα, διαισθητικά και προγνωστικά όνειρα κ.α. Τα όνειρα που αποτελούν και αστρική προβολή συνήθως έχουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια, μια μορφή επίγνωσης ότι είστε στο αστρικό και μένουν πιο εύκολα στην μνήμη καθώς αφήνουν μια ζωηρή εντύπωση.
 Το αστρικό ταξίδι και το συνειδητό όνειρο, είναι ότι και  τα δύο έχουν να κάνουν με το να έχεις συνείδηση ότι βρίσκεσαι στον αστρικό κόσμο. Το συνειδητό όνειρο όμως προϋποθέτει ότι ήδη κοιμάσαι, ονειρεύεσαι και ξαφνικά αποκτάς επίγνωση του αστρικού σου σώματος, ξέρεις δηλαδή ότι ονειρεύεσαι. Αντίθετα η αστρική προβολή μπορεί να συμβεί χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα να κοιμηθεί το άτομο.